Wat zijn transgenders?

Liefde kent verschillende vormen en tegenwoordig kunnen dat er heel veel zijn. Zo heb je hetero’s, maar heb je ook homo’s en lesbiennes. Ook heb je speciale community’s zoals de LGBT community en kun je hier ook andere dingen vinden. Zo zijn transgenders onderdeel van de LGBT community en is het wel handig om te weten wat een transgender is. Een transgender is een persoon die zich niet hetzelfde gender voelt. Zo wordt je geboren als een jongen of een vrouw, maar kan het zijn dat jij je geen jongen of vrouw voelt. Een transgender is een persoon die zegt dat ze niet het gender zijn waarmee ze zijn geboren. Zo kun je een jongen zijn, maar draag je als transgender vrouwen kleding. Ook kan het zijn dat je speciale operaties ondergaat waardoor je jouw geslachtsdeel laat veranderen. Een transgender doet zich voor als een vrouw terwijl die geboren is als een man, dit kan natuurlijk ook andersom. In het verleden kon je duidelijk zien als iemand transgender is, tegenwoordig is dit anders en kun je het verschil bijna niet zien.

Vanaf Geboorte

Een transgender wordt je niet zo maar en dit moet echt van binnen uit komen. Het is een gevoel waarvan je niet afkomt en dit moet je ook echt doorzetten. Vaak gebeurt dit al bij de geboorte en kan het zijn dat je vrouwelijke trekjes hebt terwijl je een man bent. Ouders merken al snel dat je niet helemaal mannelijk bent en kan het zijn dat je later transgender wordt. Veel ouders kiezen er tegenwoordig voor om hun kind gender neutraal op te voeden. Op deze manier kan het kind zelf bepalen hoe hij of zij zich voelt en op deze manier heeft die ook meer vrijheid.

Geweld

Los van dat er veel geweld is in de wereld is er ook veel geweld tegen homo’s, lesbiennes en transgenders. Hierbij is vaak zinloos geweld en wordt er alleen geweld gepleegd door de geaardheid van een bepaald persoon. Dit is natuurlijk verkeerd en daarom zijn er ook veel community’s die hier tegen strijden. In sommige landen is het namelijk zo dat de politie hier niets tegen doet, echter is dit in Nederland anders en wordt dit beter behandeld.