LGBT community

Homo’s, lesbiennes, transgenders en andere geaardheden zijn allemaal dingen die in sommige landen niet worden gewaardeerd. Ook is er sprake van discriminatie en zijn er mensen die hier heel depressief van kunnen worden. Daarom is er de LGBT community en is dit een community waar homo’s, lesbiennes en transgenders zich thuis kunnen voelen. Deze community strijdt voor deze mensen voor gelijkheden, maar ook voor de rechten van deze mensen. Zo kun je in sommige staten in Amerika niet trouwen als je homo bent en wilt de community dit ook veranderen. In landen zoals Nederland is dit natuurlijk anders en kun je dit ook gewoon doen. Echter heb je in Nederland ook de LGBT community en is dit vooral, zodat deze mensen zich hier thuis kunnen voelen. Ook heb je in Nederland sprake van discriminatie tegen deze mensen en strijdt de community hier ook tegen. Daarnaast heb je ook nog eens zinloos geweld tegen deze mensen en hoor je dit ook vaak in het nieuws. De LGBT community vind dat hier iets tegen gedaan moet worden en pleit hier ook vaak over. Doordat de LGBT community er is zijn er steeds meer mensen die zich beter voelen en ook uit de kast komen hierdoor. Dit komt doordat ze zien dat andere mensen zich vrij voelen en zich aansluiten bij de LGBT community,

De regenboogvlag

De LGBT community moet wel natuurlijk laten zien dat ze bestaan. Dit doen ze door middel van de regenboogvlag, deze regenboogvlag is het symbool van deze community. De regenboog heeft natuurlijk verschillende kleuren, deze kleuren hebben allemaal een verschillende betekenis van de LGBT community. De roze kleur staat bijvoorbeeld voor de seksualiteit en de kleur rood staat voor leven. Zo heb je ook de kleur geel en deze staat voor de zon en de kleur oranje staat voor genezen. Je hebt ook nog meer kleuren en al deze kleuren staat voor alles wat de LGBT community doet.

Sociale media

Op sociale media kun je veel vinden over de LGBT community en is het ook het platform dat het meest gebruikt wordt. Zo kun je LGBT community supporten door een hashtag te gebruiken onder je post. Daarnaast zijn er ook speciale accounts voor de LGBT community en zijn ze hier ook veel te vinden. Op Instagram heb je bijvoorbeeld een officieel account van de community en posten ze hier verschillende feiten en weetjes op.