Uit de kast komen

Als kind of als je ouder bent moet jij je natuurlijk gelukkig voelen. Homoseksualiteit is een onderwerp wat soms vervelend kan zijn en als kind kun je hier echt mee zitten. Ook als je ouder bent en nog niet uit de kast bent gekomen kan dit zorgen voor depressie. Zo kun je hier echt ongelukkig door worden en is dit natuurlijk heel vervelend. Zo kun je bang zijn hoe je omgeving reageert of hoe je ouders zelfs reageren. Uit de kast komen is dan niet makkelijk en er zijn veel dingen waar je op moet letten. Vaak vinden je ouders het echt geen probleem dat je homo of lesbienne bent en je moet je gewoon goed voelen. Vaak door goed te praten met je ouders kun je het eenvoudig vertellen. Mocht je dit als nog eng vinden kun je altijd contact opnemen met mensen die hier verstand van hebben. Zo kun je geholpen worden met je probleem en kun je uit de kast komen. Je moet doen wat het beste voor jou is en je hebt in Nederland hier alle vrijheid voor. Door uit de kast te komen zit jij niet meer met een opgekropt gevoel en kun jij je weer gelukkig voelen. Dit is het enige wat telt voor jou als persoon en hiervoor moet je ook zorgen natuurlijk.

LGBT community

De LGBT community is een community die strijdt voor de gelijkheid van homo’s, lesbiennes en transgenders. Zo hebben ze het meer bekend gemaakt onder de bevolking en zorgt dit ervoor dat mensen zich beter voelen. Deze community staat voor deze mensen en dit zorgt ervoor dat er meer mensen uit de kast komen. Ook pleit deze community voor minder discriminatie tegen homo’s en willen ze geen zinloos geweld. Dit is niet alleen in Nederland het geval, maar ook in andere landen in de wereld natuurlijk.
Blog Image

Buitenland

In Nederland heb je alle vrijheid om een homo, lesbienne of transgender te zijn. Niet in ieder land is dit het geval en is het in sommige landen zelfs illegaal. Vaak heeft dit met geloof te maken of ouderwetse wetten. In landen in Saudi Arabië is dit verboden en dit komt door het geloof de Islam. In Amerika is het deels illegaal en mag je in sommige staten niet met elkaar trouwen als je homo bent. Tegenwoordig zijn er steeds meer landen waar het legaal is en komt dit ook deels door de LGBT community.